06-02-2020

De aansprakelijkheid van de “samenstelaccountant”

Hierbij nodigen wij u graag uit voor een informatiebijeenkomst op donderdag 6 februari 2020 om 16.00 uur met een presentatie van de heer mr. J.A. (Jaap) van der Meer over de aansprakelijkheid van de (samenstel) accountant. Jaap van der Meer is naast insolventie - advocaat docent bij de SRA voor het onderdeel “Dividenduitkering en de uitkeringstest”.

Registeraccountants zijn veelvuldig in het nieuws. Dat komt omdat zij bij de controle van de jaarrekening en het afgeven van goedkeurende verklaringen in principe ook de maatschappij als “klant” hebben. De rol van de samenstelaccountant, de accountant administratieconsulent, die alleen de jaarrekening samenstelt en niet controleert, is in de praktijk onderbelicht. Maar ook de samenstelaccountant kan onder omstandigheden, naast de klant, door derden worden aangesproken op de onjuistheid van de door hem/haar samengestelde jaarrekening en/of adviezen.

Tijdens zijn presentatie zal Jaap van der Meer aan de hand van concrete casusposities ingaan op de vraag wanneer de klant en derden de samenstelaccountant aansprakelijk kunnen houden.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur – 16.30 uur: Ontvangst;
16.30 uur – 17.30 uur: Lezing;
17.30 uur – 18.30 uur: Vragen en borrel.

Deze bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Turnaround Advocaten aan De Rijn 6 te Best. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden door uiterlijk 1 februari 2020 een e-mail met uw contactgegevens te sturen naar bijeenkomsten@turnaroundadvocaten.nl. Ook bestaat de mogelijkheid om u via het aanmeldformulier onder dit bericht aan te melden. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw deelname met routebeschrijving en een deelnemerslijst.

De bijeenkomst staat voor iedereen open. Heeft u mogelijk relaties of collega’s voor wie deze bijeenkomst nuttig kan zijn, zend dan deze uitnodiging gerust aan hen door.

Wij hopen u op 6 februari a.s. te ontmoeten!

AANMELDEN

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.
Door het verzenden van dit formulier verklaart u bekend te zijn met de inhoud van onze privacyverklaring.